Een badkamer schoonhouden is al werk genoeg, maar met hard water wordt het nog lastiger. Kalk uit het water blijft achter op tegels, kranen en glazen wanden. Dit zorgt voor doffe plekken, witte aanslag en strepen die moeilijk weg te poetsen zijn. Vooral op plekken waar vaak water gebruikt wordt, zoals bij de douche of wastafel, is dit goed te zien. Je kunt blijven boenen, maar de aanslag komt steeds terug. Hard water maakt schoonmaken niet alleen zwaarder, maar ook tijdrovender.
Wat doet hard water met je huid en haar?
Als je vaak doucht in hard water, merk je dat aan je huid en haar. Zeep schuimt minder goed, waardoor je meer product gebruikt dan nodig is. Je huid voelt na het douchen soms droog aan en je haar kan stug of dof worden. Dit komt door de kalk die op je huid blijft zitten. Hard water spoelt zeepresten minder goed weg. Daardoor blijft er sneller een laagje achter op je huid en in je haar. Ook douchekoppen raken sneller verstopt, wat het douchen minder prettig maakt. Op lange termijn kan hard water zorgen voor meer slijtage aan kranen en leidingen in de badkamer.
Wat een waterontharder van Mezutec voor je kan betekenen
Met een waterontharder van Mezutec voorkom je al deze problemen. Het apparaat haalt kalk uit het water voordat het door je leidingen stroomt. Hierdoor krijg je geen kalkaanslag meer in je badkamer. Schoonmaken gaat sneller en makkelijker. Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig en apparaten blijven langer goed. De waterontharders van https://mezutec.nl/ zijn compact, stil en betrouwbaar. Ze werken automatisch en zijn eenvoudig te bedienen. Het systeem maakt gebruik van een zoutreservoir en spoelt zichzelf schoon. Mezutec biedt ook hulp bij installatie en onderhoud, zodat je zeker weet dat alles goed werkt. Door zachter water voelt je huid na het douchen prettiger aan. Shampoo en zeep schuimen beter en je haar wordt zachter en glanzender. Zo merk je het verschil niet alleen aan je badkamer, maar ook aan jezelf.
Hoe meet je de hardheid van je water?
Als je wilt weten of je hard water hebt, kun je de water hardheid meten. Dit wordt uitgedrukt in DH (Duitse hardheid). Hoe hoger de DH, hoe meer kalk er in het water zit. In veel regio’s in Nederland ligt de waarde tussen de 7 en 12 dH. Je kunt een testset kopen bij een bouwmarkt of online. Daarmee meet je eenvoudig zelf de hardheid van je kraanwater. Er bestaan ook digitale meters of strips die van kleur veranderen bij contact met water. Wil je het precies weten, dan kun je ook op de website van je drinkwaterbedrijf kijken. Vaak kun je daar je postcode invullen en zien hoe hard het water in jouw buurt is. Als het water hard is, is een waterontharder zeker het overwegen waard. Het zorgt voor minder kalk en dus een schoner en fijner huis.